زمان آماده سازی:۲۰ دقیقه

زمان پختن:۳۰ دقیقه

مناسب برای۶ نفر

غذای فرنگی/ناهار و شام

سرکه قرمز:۱/۲ پیمانه

رب گوجه فرنگی:۱/۴ پیمانه

روغن زیتون:۱/۴ پیمانه

لیمو:۱ عدد

پیاز:۱/۲ عدد متوسط

سیر:۵ حبه

آویشن:۱/۴ پیمانه

برگ بو:۴ عدد

گوشت گوسفندی:۹۰۰ گرم

خیار:۱ پیمانه

نمک:به میزان لازم

نعناع:۱ قاشق غذاخوری

شوید:۱ قاشق غذاخوری

ماست:۱ پیمانه

زاتزیکی یا تاتزیکی(Tzatziki) سسی است از ترکیب ماست، خیار، سیر و سبزیجاتی مانند شوید، نعناع و جعفری که آن را در کنار انواع کباب می توان سرو کرد.

۱- پیاز را پوست گرفته و خرد کنید.
۲- سیرها را پوست گرفته و ریز خرد کنید.
۳- آویشن ها را ریز خرد کنید.
۴- ترجیحا از گوشت راسته بره استفاده کنید. آن را مکعبی برش دهید.
۵- خیار را پوست گرفته و خرد کنید.
۶- نعناع و شوید را هم خرد کنید.
۷- گوشت باید بین ۲ تا ۸ ساعت در یخچال مزه دار شود.

۱-برای مزه دار کردن گوشت ها، سرکه را با رب گوجه فرنگی، روغن زیتون، رنده پوست و آب لیمو ترکیب کنید. آن ها را ظرف پهن و با ته صافی بریزید و پیاز، ۴ عدد سیر، آویشن و برگ بو را به آن ها اضافه کرده و مخلوط کنید.

۲-سپس تکه های گوشت را در آن بریزید و ترکیب کنید تا گوشت ها کاملا به مواد آغشته شوند. روی ظرف را بپوشانید و حداقل برای ۲ تا ۸ ساعت در یخچال قرار دهید.

۳-وقتی آماده ی گریل کردن بودید، گریل فر را روشن کنید، تکه های گوشت را در سیخ بزنید و آن ها را برای ۸ تا ۱۰ دقیقه گریل کنید.

۴-برای تهیه ی سس زاتزیکی، به خیار های خرد شده کمی نمک بزنید و برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید. بعد آن ها را فشار دهید تا آب اضافی آن ها گرفته شود.

۵-خیار را به همراه نعناع و شوید خرد شده و نصف یک عدد سیر به ماست اضافه کنید. سس را تا زمان سرو در یخچال نگه دارید.

نوش جان….